Sorry, no posts matched your criteria.

Edicioni i këtij viti i festivalit "Mirëdita, dobar dan" i organizuar nga Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR, Serbia), Integra (Kosovë) dhe Iniciativa Qytetare (CI, Serbia) do të prezantojë një përzierje unike të artit, kulturës bashkëkohore dhe diskutimeve domethënëse që hedhin dritë mbi tema historike kyçe, si dhe të orientuara drejt së ardhmes, veçanërisht të rëndësishme gjatë kësaj periudhe sfiduese për marrëdhëniet Kosovë-Serbi. I gjithë programi i festivalit të sivjetshëm është i disponueshëm në faqen e zyrtare. "Mirëdita, dobar dan" është një platformë unike për shkëmbim kulturor, si dhe dialog mbi çështjet kritike që shmangen dhe neglizhohen. Shkëmbimi kulturor është një mjet i fuqishëm për të promovuar pajtimin dhe paqen e qëndrueshme, si dhe për të kapërcyer...

Jemi të lumtur të iu njoftojmë që festivali gjithëpërfshirës dhe ndërkulturor “Mirëdita, dobar dan!” do të festojë hapjen e edicionit të tij të parë në Austri, më 29 nëntor 2023. Festivali i cili mbahet që nga viti 2014 në Serbi dhe Kosovë bashkon artin, kulturën, avokimin dhe debatin publik në një platformë. Duke bashkuar artistë, aktivistë të të drejtave të njeriut si dhe krijues të opinionit, festivali synon të krijoj hapësira gjithëpërfshirëse ku përndryshe shpesh mbizotërojnë mospajtimet. Edicioni i parë i cili do të mbahet më 29 nëntor në Vjenë organizohet nga Iniciativat Qytetare Austria, Integra dhe YIHR dhe po vazhdon të përcjellë të njëjtat mesazhe. “Në Vjenë jeton një komunitet i madh nga Ballkani. Edhe pse shumica prej nesh janë...

Edicioni i dhjetë jubilar i festivalit "Mirëdita, dobar dan!", ngjarje kjo unike kulturore që organizohet në Prishtinë dhe Beograd që nga viti 2014, do të mbahet këtë vit nga 4 deri më 6 maj në Kosovë, me prezantimin e skenës kulturore, artistike, e shoqërore të Serbisë dhe me diskutimin e çështjeve kritike që kanë të bëjnë me të kaluarën dhe të ardhmen në një periudhë sfiduese për të dy shoqëritë. Qytetarët e Prishtinës do të kenë mundësinë të njihen me skenën kulturore serbe duke përfshirë muzikantë, autorë filmash, shkrimtarë e aktivistë të shumtë. "Pavarësisht sfidave dhe marrëdhënieve aktuale ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, festivali ‘Mirëdita, dobar dan!’ vazhdon të mbetet një ndër platformat e pakta që ofron hapësirë për promovim dhe shkëmbim...

29 qershor, 17:30, Prostor Miljenko Dereta (Dobračina 55) Qëllimi i debatit është të adresohet trashëgimia e pasluftës që është ndërtuar mbi shtyllat e narrativave politike, sociale dhe kulturore afektive që janë të përqëndruara në agjendat nacionaliste, mohimin e të kaluarës së dhunshme dhe formimin e identitetit etnik-nacionalist të pasluftës. Panelistët do të shtjellojnë shembuj të bashkëpunimit dhe shkëmbimit kulturor dhe artistik të suksesshëm në një mjedis dashakeq. Derisa dialogu shpesh kufizohet në arenën politike, ai shtrihet përtej saj dhe rëndësia e një dialogu të tillë formon një pikë fokale të këtij diskutimi. ...

29 Qershor, 21:30, Ljubimac (Cetinjska 15) Erleta Kadrija, një DJ nga Prishtina, është e njohur për zellin e saj për pllaka gramafoni dhe për përzierjen e saj të dalluar të muzikës funk, disco dhe house, duke i dhënë secilës prej seteve të saj një sharm të veçantë. Duke u frymëzuar nga udhëtimet e saj të ndryshme, Erleta e pasuron performancën e saj me paletën e pasur të tingujve dhe kulturave që i ka takuar. ...