Për festivalin

Festivali “Mirëdita, dobar dan” është një ngjarje e përvitshme që është organizuar që nga viti 2014. Festivali “Mirëdita, dobar dan” bashkon artin, kulturën, avokimin dhe debatin publik në një platformë të vetme, e cila e bën këtë festival unik të këtij lloji.

 

Duke bërë bashkë artistë, aktivistë të të drejtave të njeriut e të paqes si dhe opinion-bërës nga Kosova dhe Serbia, festivali pasuron perspektivat regjionale dhe nxitë bashkëpunimin dhe ndërtimin e paqes. Përveç prezentimit të skenës kulturore e artistike, pjesë thelbësore e festivalit është edhe programi i debateve publike dhe veprimeve avokuese.

Programi 2023.

18:00 Hapja e festivalit “Mirëdita, dobar dan!”

Kino ABC

18:30 Shfaqja e filmit “Si mësova të fluturoj” nga Radivoje Andrić

Kino ABC 

17:00 Promovimi i librit “Sërbia tjetër: Srđa Popović” nga Shkëlzen Gashi

Barabar Centre, Hotel Grand, Kati 4

17:30 Debati “Trashëgimia tjetër”

Barabar Centre, Hotel Grand, Kati 4

19:30 Mbrëmje poetike “Stolpersteine”, Đorđe Simić dhe Mirjana Narandžić

Kafe-libraria Dit e Nat

21:30 Koncerti “Pretty Loud”

Teatri “ODA”

13:30 Debati “Liria e lëvizjes në rajon: tani është koha”

Barabar Centre, Hotel Grand, Kati 4

17:00 Promovimi i librit “Momenti kur filloi lufta për mua”

Barabar Centre, Hotel Grand, Kati 4

19:30 Mbyllja e festivalit “Mirëdita, dobar dan!”

Teatri “Oda”

20:00 Shfaqja teatrore “Bimët po të ngordhnin, do bëhej nami!” nga Ivor Martinić

Teatri “Oda”