Promovimi i librit “Shënimet e krimbit Smolinski” të Azem Deliut

Promovimi i librit “Shënimet e krimbit Smolinski” të Azem Deliut

29 qershor, 17:00, Prostor Miljenko Dereta (Dobračina 55)

Azem Deliu është shkrimtar kosovar i gjeneratës së re, i lindur në vitin 1996 në Skënderaj, gjersa ka kryer në letërsinë shqipe në Universitetin e Prishtinës, ku është shpërblyer për përmbledhjen e tij të parë të poezive, “Varrimi i shiut” (2013). 

Autori i njohur polak Piotr Smolinski ftohet si artist mysafir në Kosovë, ku përballet me një mentalitet të pasluftës që në disa raste ia kujton problemet me të cilat ishte përballur vendi i tij pas rënies së komunizmit. Librin do ta prezantojë vetë shkrimtari, i cili më pas do të marrë pjesë në debatin e frymëzuar  nga temat dhe motivet që i shtjellon libri.

No Comments

Post A Comment