Për festivalin

Festivali “Mirëdita, dobar dan”, është një ngjarje unike që është mbajtur çdo vit që nga viti 2014. Qëllimi kryesor i festivalit është prezantimi i skenës aktive kulturore të Kosovës në Beograd, dhe përmes takimit të përfaqësuesëve të komunitetit artistik dhe të shoqërisë civile të Kosovës dhe Serbisë, të arrihet një shkëmbim idesh artistike dhe të krijohet një traditë bashkëpunimi. Përmes një shkëmbimi të ideve artistike, debateve dhe diskutimeve rreth çështjeve aktuale shoqërore dhe politike, festivali kontribuon në një normalizim të qëndrueshëm të marrëdhënieve ndërmjet shoqërisë kosovare dhe asaj serbe.

Programi i festivalit

19:00

Ceremonia e hapjes së festivalit “Mirëdita, dobar dan!”

Qendra për Dekontaminim Kulturor, Birčaninova 21

19:30

Ekspozita “Le të bëjmë dashuri!” – Shkumbin Tafilaj

Qendra për Dekontaminim Kulturor, Birčaninova 21

20:00

Shfaqja e filmit “Nëntor i ftohtë”

Qendra për Dekontaminim Kulturor, Birčaninova 21

18:00

Debati: Të jetosh me kujtimet e të pagjeturve

Dorćol Platz, Dobračina 59

20:00

Shfaqja e filmit dokumentar “Ferdonija”

Dorćol Platz, Dobračina 59

17:00

Debati: Drama e re në Kosovë dhe promovimi i “Antologjisë së dramës bashkëkohore nga Kosova”

Krokodil, Karađorđeva 43

20:00

Shfaqja teatrale: “Kreolët e Ballkanit”

Center for Cultural Decontamination, Birčaninova 21

17:00

Promovimi i librit “Historia e Kosovës në librat e historisë së Kosovës, Shqipërisë, Serbisë, Malit të Zi dhe Maqedonisë”

Dorćol platz, Dobračina 59

20:00

Koncert: Grupi muzikor “Don’t listen to your neighbours”

Dorćol Platz, Dobračina 59

23:00

“Mirëdita, dobar dan!” closing party/ DJ Matale